Vice Versa 4.0: Vrijwillige terugkeer voor uitgeprocedeerde asielzoekers en overige migranten zonder verblijfsvergunning

Klik hier voor de Vice Versa folder

Van 1 juni 2014 tot 1 juni 2018 voert stichting ROS een project uit voor terugkeer van mensen zonder verblijfsrecht in Nederland.
Doel: ondersteuning bij vrijwillige terugkeer met opgeheven hoofd.
Doelgroep: ex-asielzoekers en overige migranten zonder verblijfspapieren in Nederland.

Stichting ROS heeft belangenbehartiging van uitgeprocedeerde asielzoekers en migranten zonder verblijfspapieren hoog in haar vaandel staan. Terugkeerondersteuning is een onderdeel van onze activiteiten. Onze jarenlange ervaring met mensen zonder papieren maakt ons tot een betrouwbare partner voor vele organisaties en individuen.
In terugkeerproject Vice Versa 4.0 kunnen we terugkeerondersteuning aanbieden aan hen die dit graag willen. Ook zij die dit niet terug willen keren blijven altijd welkom bij onze stichting.

Wat hebben we te bieden:
-coaching bij terugkeer, met een eigen vrijwillige terugkeercoach
-zoeken naar brondocumenten
-training bedrijfsvoering
-opstellen van een business/toekomstplan
-workshops en ontmoeting
-gebruik van internet en telefonie
-begeleiding naar instanties/ambassades
-samenwerking met andere ngo’s en IOM
-contactherstel met land van herkomst
-een startbedrag in land van herkomst, gekoppeld aan een plan van aanpak.
-monitoring na terugkeer in samenwerking met lokale organisaties

1440_001

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Theo Miltenburg: 06-22026782 of Kim op het Veld: 06-28478554