Links & media

Video van Izabella van Tuijl over Stichting ROS.

Exit
Telefilm over uitgeprocedeerde asielzoekers in Uitzetcentrum Rotterdam die besluiten zich te verzetten tegen hun uitzetting.
Klik hier

Videobeelden van gedwongen uitzettingen van vreemdelingen door verschillende Europese luchtvaartmaatschappijen. De beelden zijn schokkend.
Klik hier

Zembla uitzending over vreemdelingenbewaring, d.d. 20 januari 2012.
Klik hier

Over illegale schoonmaaksters die door busmaatschappij Connexion wordt aangegeven bij de politie, d.d. 21 december 2012.
Klik hier

Zembla uitzending d.d. 18 mei 2012: Nederland voert al jaren een keihard vreemdelingenbeleid. Nederland moet zo onaangenaam worden dat vreemdelingen het wel uit hun hoofd laten om hier te blijven. Burgemeesters, burgers en kerken bieden al jaren een veilige haven. Stichting ROS heeft meegewerkt aan deze uitzending.

Verloren levens
HUMAN-documentaire over onuitzetbare vreemdelingen, d.d. 14 mei 2012.

Speciale vlucht
In het Vreemdelingendetentiecentrum Frambois bij het Zwitserse Genève wachten uitgeprocedeerde asielzoekers en illegale immigranten op hun uitzetting. De spanning is er om te snijden.

Guerilla Son
Zanyar Adami is in Irak geboren en op 5-jarige leeftijd door z’n ouders naar Zweden gestuurd. Zanyar kan elk moment vader worden. Hoe kon zijn vader hem in een oorlog in z’n eentje naar Zweden sturen?

De tranen van Mauro
Argos uitzending over de rol van de media in de campagne die gevoerd werd voor verblijfsrecht van de Angolese jongen Mauro.
Klik hier

Argos radiouitzending over inreisverbod en strafbaarstelling illegaliteit.

Schepper & Co
NCRV programma over het kinderpardon met medewerking van stichting ROS, d.d. 8 maart 2013.

One Border – One Body
Impressie van de dienst aan de grens Mexico-USA Klik hier